2014-05-02 16:19:23• hírek • Szatmar.ro

Nagy Szabolcs elsőként tette le a jelölési dossziét a Megyei Választási Irodához

Nagy Szabolcs elsőként tette le a 2-es képviselői körzet előrehozott parlamenti választásán való indulásához szükséges jelölési dossziét pénteken reggel. A jelölt 31 éves, nős, két gyermek édesapja, és jelenleg az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének ügyvezető elnöke. A megyei szervezet Állandó Bizottsága döntött már arról, hogy ő lesz az RMDSZ jelöltje, de a hivatalos eljárásrend megköveteli, hogy a Megyei Választási Irodánál leadja a dossziét, amely a törvény által előírt dokumentumokat tartalmazza.

„A 2-es körzetben még sohasem nyert RMDSZ-es jelölt. Korábban egyszer már megszereztük itt a szavazatok többségét, de azután a visszaosztásnál nem nekünk kedvezett a szerencse. Mivel most nem kell megszerezni a szavazatok több mint felét, ezért reméljük, hogy az RMDSZ-nek sikerül győzedelmeskednie. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ennek a körzetnek, s az itt élő embereknek is lesz egy olyan képviselőjük, aki méltóképpen jár el az érdekeik érvényesítése során. Úgy gondolom, hogy az itt élő emberek végre megérdemlik azt, hogy Bukarestben valaki képviselje őket is. Én erre a nemes, de egyben felelősségteljes feladatra vállalkozom megválasztásom után" - nyilatkozta Nagy Szabolcs a dosszié iktatása után.

Az iktatásra elkísérte őt Pataki Csaba szenátor, Kereskényi Gábor és Erdei D. István parlamenti képviselők, a 2-es körzetben lévő polgármesterek és más támogatói, akik között ott volt Cseke Attila, képviselő, volt egészségügyi miniszter.

„Azt gondolom, jó előjelnek vehető az, hogy Nagy Szabolcs elsőként iktatta a dossziét. Reméljük, hogy a szavazatok megszámlálása után is ő lesz az első ebben a képviselői körzetben" - fogalmazott Cseke Attila. A korábbi miniszter hozzátette, hogy a jelöltet hosszú évek óta ismeri, s a korábbi évek közös együttműködése során kialakult jó véleménye az egyik indok arra, hogy támogassa a fiatal jelöltet, akivel még Csehi Árpád korábbi megyei tanácselnök idején ismerkedett meg.

„A velük való együttműködésünk eredményei - legalábbis, ami az egészségügyi intézményeket illeti - azt gondolom, hogy kézzelfoghatóak. Ezeken felül azonban Nagy Szabolcsot olyan fiatalnak tartom, aki szakmai szinten is megállja a helyét, ugyanakkor tud perspektívában gondolni. Úgy vélem, hogy ő az, akire a Szatmár megyeieknek szükségük van" - tette még hozzá Cseke Attila, képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: